گالوانیزه

برای محافظت و جلوگیری از اکسید و خوردگی برخی از فلزات , بر روی ۀنها عمل گلوانیزسیون انجام می شود در این روش پوششی از فلز روی را بر روی فلزات قرار می دهند این لایه که ناشی از ترکیباتی مانند فلز روی و برخی از ترکیبات آهن است از این نوع فلزات و ترکیبات بیشتر در صنعت فولاد و آهن نسبت به دیگر صنایع کاربرد دارد.

انواع لوله گالوانیزه

به لوله های فلزی که سطح آن را با فلز روی پوشش می دهند لوله گالوانیزه گفته می شود. بر اساس جنس نوع فلز لوله گالوانیزه را می توان به دو دسته کلی لوله های گالوانیزه آهنی و لوله های گالوانیزه فولادی تقسیم کرد.

لوله گالوانیزه فولادی

لوله های گالوانیزه در بازار بیشتر با نام لوله های آهنی سفید شناخته می شود و در نامگذاری فرقی بین این دو نوع لوله گذاشته نمی شود اما لوله های فولادی گالوانیزه نسبت به لوله های گالوانیزه آهن سبک تر هستند  . و بیشترین استفاده از آنها برای تهویه انجام می شود. جنس این لوله ها از فولاد نرم است و برای ساخت آن ورق فولاد را با  با فشار از داخل قالب عبور می دهند و بعد از آن درزهای موجود را بهم جوش میدهند تا فاصله و درز لوله ها از بین برود در گام بعدی برای جلوگیری از زنگ زندگی لوله ها در یک ظرف از گالوانیزه یا همان روی پوشش می دهند. این نوع لوله ها نیز نسبت به اسید از حساسیت بیشتری برخوردار هستند و هر نوع اسیدی که برای  چدن مضر باشد برای لوله های گالوانیزه فولادی نیز مضر خواهد بود. این لوله ها با آب مشکلی ندارند و  در مجاورت با آب که باشند باعث سخت تر شدن هر چه بیشتر آنها خواهد شد.

لوله گالوانیزه سبک یا لوله گالوانیزه صنعتی، لوله‌ای سبک و صنعتی است که بمنظور افزایش مقاومت آن نسبت به خوردگی جداره‌های داخلی و خارجی آن با فلز روی پوشش داده شده.
لوله گالوانیزه سبک در واقع همان لوله مبلی یا سبک است که فرآیند گالوانیزاسیون روی آن انجام شده. این  فرآیند پوشش‌دهی به دو روش گالوانیزاسیون گرم و گالوانیزاسیون سرد انجام می‌شود.