اتصالات گالوانیزه
اتصالات گالوانیزه برای اتصال لوله های گالوانیزه به یکدیگر و به منظورهای متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند ، اتصالات گالوانیزه دارای ظاهری سفید رنگ می باشند که این رنگ نشان از گالوانیزه بودن این اتصالات دارد . اتصالات گالوانیزه را بهتر بشناسیم.
اتصالات گالوانیزه به منظورهای زیر استفاده می شوند :
۱- برای تغییر مسیر جریان سیال می توان از زانویی و یا چپقی گالوانیزه استفاده کرد .
تفاوت زانویی و چپقی گالوانیزه در نحوه حدیده شدن و رزوه شدن آن ها می باشد ، بدین صورت که زانویی گالوانیزه در دو سر ابتدایی و انتهایی آن از داخل رزوه می شود و در اصطلاح به آن توپیچ گفته می شود اما چپقی گالوانیزه بدین ضورت نمی باشد و از یک طرف به صورت روپیچ و از سمت دیگر به صورت توپیچ می باشد .
آب بندی اتصالات گالوانیزه :
برای آب بندی بهتر اتصالات گالوانیزه و عدم نشتی می بایست از اقلامی همچون نوار تفلن ، تفلون مایع ، کنف و خمیر لوله کشی استفاده کرد .
یکی از دلایل عمده عدم آب بندی و نشتی اتصالات گالوانیزه ارتعاش و لرزش وارد شده به اتصالات از طریق اقلام روتاری مانند پمپ و چیلر و … می باشد ، با مهار ارتعاش وارد شده به اتصالات گالوانیزه می توان از نشتی از بین رزوه های اتصالات گالوانیزه تا حدود زیادی جلوگیری کرد که استفاده از لرزه گیرهای لاستیکی ارتعاشات صنعتی ایران کمک شایانی به این موضوع می کند .
استاندارد دنده های اتصالات گالوانیزه :
به طور کلی اتصالات گالوانیزه به دو صورت استاندارد دنده NPT و دنده BSP تولید می شوند و جالب است که بدانید اتصالات گالوانیزه چینی از استاندارد BSP تبعیت می کند و هنگام اتصال به شیرآلات برنجی با استاندارد دنده NPT مشکلی ایجاد نخواهد شد و اصطالاحا گویند که بعد از عبور ۳ الی ۴ گام دنده دیگر نیاز به پیچاندن بیشتر نیست . البته ذکر شود که تمام این موارد تجربی بوده و هیچ گونه پشتوانه علمی ندارد .
کاربرد اتصالات گالوانیزه چیست ؟
از اتصالات گالوانیزه می توان برای انتقال آب آشامیدنی در ساختمان ها و طبقات استفاده کرد ، از این اتصالات می توان برای اتصال سیستم رایزر انتقال آب به بخش های دیگر طبقات استفاده کرد.