انواع شیر بالانس
شیرهای بالانس به طور کلی به دو دسته استاتیک و داینامیک تقسیم میشوند که به توضیح هر کدام از آنها میپردازیم.
شیر بالانس استاتیک
شیر بالانس استاتیک که به آن شیر بالانس دستی یا شیر بالانس دوگانه نیز گفته میشود، وظیفه مقاوت سیستم را بر عهده دارد. به این معنی که میتواند آب را به طور متناسب داخل سیستم انتشار دهد و جریان را در تمام شاخههای لولهکشی کنترل کند. در واقع هدف شیرهای بالانس استاتیک تنظیم جریان آب داخل سیستم لولهکشی است.
شیر بالانس داینامیک
شیرهای بالانس داینامیک خود به چندین دسته تقسیم میشوند که برخی از آنها عبارتند از: شیر بالانس جریان داینامیک، شیر بالانس اختلاف فشار داینامیک، شیر کنترل اختلاف فشار خودکار و … .
شیر بالانس جریان داینامیک که به آن شیر کنترل جریان خودکار، شیر بالانس خودکار، شیر جریان دائم یا شیر بالانس اتوماتیک نیز گفته میشود، با توجه به تغییرات شرایط سیستم (اختلاف فشار) ضریب درگ (Drag) را به طور خودکار تغییر میدهد. با استفاده از شیر بالانس خودکار در یک محدوده مشخص اختلاف فشار، جریان آب را میتوان به طور موثر برای نگه داشتن در یک مقدار خاص کنترل کرد.
مزایای شیر بالانس (Balance valve):
• شیرهای سری بالانس اتوماتیک دارای اجزاء و قطعاتی با طراحی بسیار عالی می¬باشند که موجب اختلاف فشار ثابت در رایزرها می¬شود. علاوه بر این امکان بستن کامل، تخلیه یا پرکردن رایزرها را نیز فراهم می¬سازد.
• تنظیم دینامیکی اختلاف فشار در پایه هر رایزر
• در صورت هر گونه تغییر در ابعاد سیستم لوله¬کشی ساختمان و یا توسعه آن، هیچ نیازی به تنظیم مجدد فشار آب بخش¬های مختلف سیستم نمی¬باشد.
• طراحی، نصب و عملکرد ساده در سیستم
• جلوگیری از افزایش سرعت آب در لوله¬ها و تولید صدا در سیستم
• شیرهای سری بالانس اتوماتیک در ابعاد و اندازه¬های مختلفی از ۱۵ تا ۴۰ میلیمتر، با رزوه داخلی و خارجی و همچنین با امکان اتصال توسط جوشکاری، در دسترس می¬باشند.
شیر بالانس